Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η κατάληψη του ΚΚΕ τότε και τώρα










Άλλη μία επέτειος του Πολυτεχνείου πέρασε στην ιστορία. Η επέτειος παλιώνει και σιγά σιγα αλλάζει χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος του Πολυτεχνείου κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις υφίσταται την κατάληψη της ΚΝΕ. Το ΚΚΕ σαν να επιθυμεί να ξεπλύνει την ντροπή του για την στάση του στην πραγματική κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973, όταν κατήγγειλαν τους πρωτεργάτες της εξέγερσης ως πράκτορες της χούντας, έχει επιδοθεί σε μια εκ των υστέρων κατάληψη. Ο χώρος θύμιζε περισσότερο φεστιβάλ της ΚΝΕ, η οποία κατέλαβε με τραπεζάκια όλη την αυλή, έβαλε στα κεντρικά σημεία δικά της πανώ, ακόμη και από τα μεγάφωνα ακούγονταν οι δικές της ανακοινώσεις, ενώ πλήθος κνιτάκια περιέφεραν με αναίδεια την άγνοιά τους μαζί με το ριζοσπάστη και τα κουπόνια της οικονομικής ενίσχυσης. Πραγματική αλλοίωση του χαρακτήρα της αυθόρμητης εξέγερσης της ελληνικής νεολαίας εναντίον της χούντας.
Για όσους το αγνοούν υπενθυμίζουμε την ύπαρξη του περιοδικού της ΚΝΕ σπουδάζουσας της Αντι ΕΦΕΕ , Πανσπουδαστική Νο 8, η οποία κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά τα γεγονότα και σε αυτή καταδικάζονταν ως πράκτορες της χούντας οι πρώτοι τριακόσιοι καταληψίες του Πολυτεχνείου στις 14 Νοεμβρίου του 1973, οι πρωτεργάτες δηλαδή της εξέγερσης. Την ύπαρξη αυτού του τεύχους το ΚΚΕ προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια, ανεπιτυχώς όμως, να αποκρύψει. Την ώρα που το ΚΚΕ κατήγγειλε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου ως προδότες, εκείνοι είτε κρύβονταν για να γλυτώσουν τη σύλληψη είτε «καλοπερνούσαν» στα μπουντρούμια της ασφάλειας. Η τακτική άλλωστε του ΚΚΕ να καταγγέλει παντού και πάντοτε ως πράκτορες όλους του άλλους αριστερούς , ακόμη και τους δικούς της, αν ενεργούν χωρίς εντολή, είναι πασίγνωστη και ιστορικά τεκμηριωμένη.
Άλλο ένα καταπληκτικό της χθεσινής πορείας ήταν η παρουσία στο μπλοκ του ΚΚΕ σημαιών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Τι ειρωνεία! Οι μόνες διαδηλώσεις που στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθούν στη σοσιαλιστική Αν. Γερμανία έγιναν λίγους μήνες πριν την πτώση του καθεστώτος από πλήθος λαού που ζητούσαν ελευθερία, όπως και τα παιδιά του Πολυτεχνείου. Τι να πει κανείς για μιά «αριστερά» που υποστηρίζει ανελεύθερα, δηλαδή φασιστικά καθεστώτα!
Τέλος, η ισχυρότατη παρουσία της ΚΝΕ απέτρεψε την κατάληψη του χώρου από τους «αναρχικούς». Για άλλη μια φορά τα ΚΝΑΤ συμπράτουν με την αστυνομία. Άλλωστε ο σοσιαλισμός που υποστηρίζει το ΚΚΕ δεν ήταν παρά ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Πως τώρα συμβιβάζεται η σύμπραξη με την αστυνομία και η επανάσταση μόνο τα κνιτάκια ξέρουν.

61 σχόλια:

tiktos είπε...

Nα'σαι καλά για τις αλήθειες σου.
Είναι πολύ σημαντικό,κατά την άποψή μου,να ακούγονται από τέτοια στόματα.
Σαν το δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

Γνωστή η καραμέλα, την έχουμε ακούσει και την ακούμε 20 και πλέον χρόνια στα αμφιθέατρα, λίγο μπαγιάτικο το φαΐ σου όμως, μπιφτεκοφάγε. Πάντως στην πορεία τα κάτω από τα πανό του ΚΚΕ ήταν ο κόσμος. Στην πορεία του πολυτεχνείου το Πασοκ έστειλε αντιπροσωπεία κε Πάνγκαλε. Όπως και ο Γιωργάκης τότε ήταν για τουρισμό όπως και μπαμπάκας του στο μέτωπο της Αλβανίας να μην πάμε στον συνονόματο παππού του που έφερε τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές το Δεκέμβρη του 44. Αυτά προς το παρόν. Οι εξωρισθέντες και οι διοχθεντες ήταν οι περισσότεροι κκεδες οχι οι διορισθέντες διοικούντες διαθέτοντες. Οι φάκελοι έγιναν για αυτούς δεν έγιναν για τους Γεωργαλάδες ή τους Μπουλούκους. Για την Πανσπουδαστικη είχες να μας πεις από όλη την υπόθεση μη πως το ΚΚΕ έβγαλε και τα τακς στους δρόμους ή μήπως οι ΕΑΤ-ΕΣΑ ήταν του ΚΚΕ; Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω.

simple man είπε...

Το τραγικό είναι ότι έχουν το καλύτερο σύστημα προσηλυτισμού. Το τραγικότερο είναι ότι η μνήμη τους είναι επιλεκτική. Το τραγικότατο είναι ότι αν έβγαζαν ανθρώπους και όχι γενίτσαρους τότε ίσως ο κόσμος να ήταν καλύτερος.
Πιθανόν να μην θέλουν ο κόσμος να είναι καλύτερος.

καλωδιο είπε...

Κανένας φίλε ανώνυμε δεν αμφισβήτησε ότι οι "κκέδες" διώχτηκαν και βασανίστηκαν, όχι μόνο στη διάρκεια της δικτατορίας, θα προσθέσω.Άλλο βέβαια πράμα είναι ο ηρωισμός των μελών του και άλλο η "γραμμή" του κόμματος. Ο ατομικός ηρωισμός δεν το βάζει στο απυρόβλητο της κριτικής. Δυστυχώς για όλους μας αυτά γράφτηκαν ακριβώς έτσι στην Πανσπουδαστική 8. Γι αυτό άλλωστε το τεύχος ήταν συλλεκτικό είδος στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Το κόμμα προφανώς το εξαφάνισε για ευνόητους λόγους.

kakalon είπε...

Για την ανάρτηση ένα ακόμη ευσημο στη Χρύσα. Αναγκαστικά διαβάζοντας τα σχόλια μια ερώτηση στον ανώνυμο 9.35.
Αγαπητέ πιστεύεις οτι ο εγκέφαλός σου έχει καμιά σχέση με τους διωχθέντες κκεδες; Αν ναι σίγουρα δεν κάνεις για βουλευτής του κόμματος.

Κάποιος της ηλικίας του καλωδίου χωρίς καλώδιο είπε...

Φίλε καλώδιε διάβασε παρακαλώ τις φωτοτυπίες που δίκην αποκάλυψης έχει ανεβάσει ο/η ΧΧ και πες μου που τα βρήκε αυτά που σχολιάζει. Μήπως έχετε υψώσει τέτοια τείχη στην σκέψη σας που σας εμποδίζουν να δείτε πράγματα όπως είναι; Μήπως πρέπει να πάτε στον ταξικό οφθαλμίατρο;
Από που οδηγείστε σ αυτά τα συμπεράσματα, τι σόι ανάγνωση έχετε κάνει; Μη - ανάγνωση; Δεν υπήρχε αντιδικτατορική δράση του ΚΚΕ; Δεν εξορίστηκαν δεν γνώρισαν τις διακρίσεις, την αδικία και τις διώξεις οι κουκουέδες;
Κανένας δεν εξαφάνισε την Πανσπουδαστική Νο 8. Και που τα λέει αυτά που ΣΥΝμπεραίνετε;
Είναι σαν να λέμε ότι ο Ρήγας δεν έκανε αντίσταση. Έκανε.
Τώρα αυτή η συζήτηση είναι ανώφελη εκτός από νοσταλγία για τα πηγαδάκια της ομόνοιας της μεταπολίτευσης, δεν ξέρω σε τι ωφέλιμο θα μας οδηγήσει. Και με βάζει σε σκέψεις...
Φρέσκα κουλούρια ο κουλουράς. Τώρα λοιπόν ποιος είναι με την ΕΕ και το Μάαστριχ; Ποιος μιλά για κομουνισμό και επανάσταση;
Είπες για την τότε ηγεσία "γραμμή" μα η γραμμή ήταν τα μέλη όσοι είχαν κότσια ήταν μέλη-ηγεσία. Πόσα μέλη είχε στη χούντα το ΚΚΕ; Όσοι ήταν στην αντιδικτατορική πάλη ή είναι τώρα στην ηγεσία ή λάκισαν σε άλλα εξωτικά νησιά ή πήγαν σπιτάκι. Κριτικάρετε το ΚΚΕ για τον Στάλιν κάντε κριτική και στον ευρωκομουνισμό και που πήγαν οι τρίτοι δρόμοι και τα ανθρώπινα πρόσωπα.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

μολις μπορεσα να συνελθω απο αυτο το εμετικο αντικομμουνιστικο αλλα κυριως αντιαγωνιστικο δημοσιευμα. Πραγματικα πρεπει να αλλαξεις τον τιτλο του ιστολογιου σου και να το πεις "ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΩΡΑ!!)
ειναι φανερη πλεον ολοκαθαρα, η μανια σου να χτυπησεις το ΚΚΕ, οχι με πολιτικα επιχειρηματα (ποιος τα εχασε εξαλου για να τα βρεις εσυ??) αλλα με υπουλες προβοκατσιες (αληθεια που τα εμαθες ολα αυτα??)
του τυπου κνιτακια,πανσπουδαστικη 8.
Δεν θα επιμεινω αυτην την στιγμη στο να σου αποδειξω (σιγα μην το δεχτεις) οτι οσα λες ειναι λαθος.
Θα επιμεινω στο γιατι εσυ σαν ποστ για την ημερα του Πολυτεχνειου αποφασισες σαν αλλη Ελευθεροτυπια να γραψεις κρινοντας το ΚΚΕ. Απαντησε λοιπον ξεκαθαρα. Θελεις να διαλυθει το ΚΚΕ?? Θελεις να ενδυναμωθει το αστικο πολιτικο συστημα (σου βαζω δυσκολα??) Δεν μας ειπες ομως ποσοι ηταν οι ΚΝιτες στο πολυτεχνειο και ποσοι οι υπολοιποι (ολοι μαζι εννοω). Αμα ησασταν περισσοτεροι θα σας αφηναμε χωρο. Να σου θυμισω πριν 15 χρονια που η Κνε ακομα προσπαθουσε να μαζεψει τα κομματια της τι ξυλο τρωγαμε απο σας τους ειρινιστες κλπ. Αλλα γυριζει ο τροχος καλη μου.... και ησουν τυχερη που δεν σε πετυχα εγω στην εξορμηση...δεν ειμαι τοσο ευγενικη με κατι τετοιους σαν εσας.
Αληθεια για την επικαιροτητα των συνθηματων του πολυτεχνειου θα πεις τιποτα??
Υ.Γ βρισε με (γουσταρω) αλλα αν θελεις απαντησε και σε τιποτα!
Λοιπον σε αφηνω να παρω τηλεφωνο τον καθοδηγητη μου....

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τα ωά Βιργινία!

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@Βιργινία
Θέλεις να με δείρεις Βιργινία; Ευτυχως δε ζούμε στο σοσιαλισμό και έτσι δε θα έχεις τη σαδιστική χαρά να βασανίσεις οπορτουνιστές. Θα σου πήγαινε για επάγγελμα βασανιστής στη Στάζι ή στη ΚGB. Μπορείς πάντως να πας στην Κίνα. Ξέρεις το κόμμα σου δίνει υποτροφίες για σπουδές στην Κίνα. Εκεί θα μπορείς και να εκτελέσεις με τα χέρια σου τους εχθρούς του σοσιαλισμού. Τέτοια ηδονή!! Μην κάθεσαι καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

"η γραμμή ήταν τα μέλη όσοι είχαν κότσια ήταν μέλη-ηγεσία"
Εξαιρετικό! Για να ξεστομίσει κανένας τέτοια ατάκα πρέπει α) να μην υπήρξε ποτέ οργανωμένος στο ΚΚΕ ή β) να ανήκε στην ηγεσία/ γραμμή/ καθοδήγηση που λέει η Βιργινία. Τελικά αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τη στάση του ΚΚΕ στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (γράφω μόνο για το ΚΚΕ γιατί γι'αυτό συζητάμε) είναι η αδυναμία αναγνώρισης των λαθών που μάλλον διαχρονικά το χαρακτηρίζει.

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@ανώνυμος, συνομήλικος με καλώδιο,
Το να ανήκει κανείς στο ΚΚΕ έως και την δικτατορία ήταν πράγματι πράξη θάρρους και έδειχνε αληθινούς αριστερούς που υποστήριζαν την ελευθερία, τη δημοκρατία την ισότητα και τον ανθρωπισμό.
Το να υποστηρίζει κανείς σήμερα το σταλινικό ΚΚΕ και τα πρώην σοσιαλιστικά καθεστώτα δείχνει είτε άγνοια, είτε ανοησία, είτε φασιστική ιδιοσυγκρασία, που αρέσκεται στον ολοκληρωτισμό, την καταπίεση και την ανελευθερία, (δηλαδή καμία σχέση με τις αξίες της αριστεράς).
ΥΓ. Το Μάαστριχ έγινε το 1993, είναι πολύ παλιά ιστορία με την οποία κανείς πια δε συμφωνεί. Εσείς λέτε να βγούμε από την ΕΕ; Γιατί δεν το λέτε καθαρά;

αστυάνακτας είπε...

Είναι αλήθεια η Πανσπουδαστική Νο8 είναι παλιά ιστορία...Ποτέ δεν την αποδέχτηκε το ΚΚΕ ή η ΚΝΕ... Με λύσσα βλέπω ότι το αντιμετωπίζει και σήμερα....
Όμως οι πρωταγωνιστές ζουν και μπορούν να τα διηγηθούν και τα έχουν διηγηθεί όλα...και σας έχουν βγάλει για ακόμη μία φορά ψεύτες Βιργινία...
Όταν μετά από χρόνια θα γιορτάζουμε την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 εσείς που θα είστε Βιργινία;...στα συντταγμένα και "αγωνιστικά"μπλογκς που πήραν βραβείο από τη Αυριανή;...ή είστε ικανοί όταν ξεχαστεί η δήλωση της Παπαρήγα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ χαιδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων" ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή...δεν θα έχετε πρόβλημα να πέιτε ότι είσασταν πρωταγωνιστές της εξέγερσης και να μιλάτε εξ ονόματος του δολοφονηθέντος;....εως εκεί μπορείτε να φθάσετε...άλλωστε δεν είναι τίποτε η καιροσκοπική πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι φοβερή και ευμετάβλητη πάντα...με κουμονιστικά χαρακτηριστικά πάντα....και σταλινικά προσφάτως...

Βιργινία
μία συμβουλή μεγαλύτερου...Πρέπει να μάθεις να αποδέχεσαι την αντίθετη άποψη...να υπερασπίζεσαι αυτόν που την εκφράζει...(άλλωστε έρχονται δύσκολες μέρες για το κόμμα σας και εκεί θα ακούσετε πολλές) οι διαφορετικές απόψεις είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας...αν μπορείς...μάλλον δε μπορείς όμως και αφήνεις να φανούν αυτά που λέει ο simple man για γενιτσαρισμό...και θα συμπλήρωνα εγώ το τραμπουκισμό ,την απαξία της διαφορετικής άποψης, τη λασπολογία και το ασφαλίτικο στυλ....Δυστυχώς επιβεβαιώνονται μερικοί που λένε ότι απλά είστε μέλη μιας θρησκευτικής οργάνωσης-αίρεσης που τυφλά υπακούτε και είστε έτοιμοι τυφλά να υπηρετήσετε την αλήθεια σας που θεωρείτε και μοναδική....και όπως σας είδα και γω χθες σαν τους μάρτυρες του Ιαχωβά να πουλάτε Ριζοσπάστη ...απλά λυπήθηκα πολύ....γιατί έτσι δεν υπάρχει ελπίδα...

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

OK ηρεμησα τωρα. Ουτε μια απαντηση! μονο μπινελικια! Nice!
a propos πως γινεται το μααστριχτ να ειναι παλια ιστορια και η πανσπουδαστικη8 επικαιρη?? να μια απορια που δεν προκειται να λυθει ποτε!!
γεια σας καλα μου τσιρακια!!

αστυάνακτας είπε...

@φανατική μάρτυρα του Ιεχωβά
Εσύ απειλείς Βιργινία...και χρησιμοποιείς προβοκατόρικα τα λίνκς....μαγκιες εκ του ασφαλούς δηλαδή...
η απάντησή σου απλά επιβεβαιώνει τους φόβους μου...

ΥΓ:Ήμουν εκεί και σας έβλεπα Βιργινία καθισμένοι στα τραπεζάκια να απολαμβάνεται την ηγεμονία...σε τι όμως; στα περισσότερα τραπεζάκια;...στη κατάληψη του προαυλίου του Πολυτεχνείου;....αλοίμονο είναι περισσότερο πολύπλοκο το πρόβλημα της αριστεράς και χρειάζεται αυτοκριτικη από όλους μας...εγώ είμαι έτοιμος να δεχθω ότι κακώς και το έχω πει πολλές φορές, έκανε το κόμμα μου και ψήφισε το Μάαστριχτ...εσύ μπορείς να κάνεις αυτοκριτική κάπου;....έτσι θαρρετά;

Ανώνυμος είπε...

Μα πραγματικά 11 στις 10 είναι αφιερωμένες στο ΚΚΕ. Άλλο θέμα προφανώς δεν υπάρχει... Το θέαμα στο Πολυτεχνείο προφανώς ενοχλεί γιατί πολλοί θυμούνται την μη παρουσία λόγω των γνωστών θεμάτων μέχρι το 98. Τους καμμένους συντρόφους από "συναγωνιστές" και τους διαφορετικούς συσχετισμούς. Τι να κάνουμε, οι καιροί άλλαξαν!Την πανσπουδαστική 8 την έχουν όλοι οι συντροφοι, φυσικά όλο το κείμενο και όχι τα επιλεγμένα αποσπάσματα και γι αυτό δεν αναφέρεται τα τελευταία χρόνια στις γενικές συνελεύσεις (γιατί κάποιοι γίνονταν ρόμπα).Και στην τελική τα στελέχη της ΚΝΕ τότε ξέρουμε όλοι που ανήκουν σήμερα! Και όσο για μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ, μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δε μοίραζε φυλλάδια,περιοδικά κλπ (και καλά έκανε)? Επειδή είναι λιγότεροι φταίει και γι αυτό το ΚΚΕ? Δηλαδή αν πω τώρα (όπως και το ΚΚΕ λέει) ότι το Δεκέμβρη του 44 κάναμε λάθος μπορώ να συνεχίσω και θα αναβαθμιστώ απο μάρτυρας του Ιεχωβά?
Αντε καλό βράδυ να έχουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ο Υσιζα καταριέται την ιδεολογία του ΚΚΕ (μαρξισμό-λενινισμό και προλεταριακό διεθνισμό) που έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις πάνω στο κίνημα χωρίς όμως να συνειδητοποιεί το δικό του δόγμα. Αυτό είναι ο οπορτουνισμός. Φαινομενικά δεν είναι και τόσο αντιληπτός διότι κρύβεται σαν ελεύθερος σκοπευτής στις ταράτσες δεν έχει ηγεσία ενιαία και κινείται από ΚΟΕ Μάο Τροτσκιστές ΜΛ, μ-λ Ασυνέχεια Ναρ, αν τους πιάσεις σου λένε όχι εγώ όφις. Αν μπορούνε σε ξυλοφορτώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα όχι εγώ ο ΚΟΕ ο πολ ποτ. Αν τους δείρεις είσαι σταλινικός. Επιπλέον προσφέρει πολλές δυνατότητες όσον αφορά στην έλλειψη θεωρητικής ιδεολογίας. Με το πρόσχημα της μη καταπάτησης των απόψεων κάθε ατόμου, ο οπορτουνισμός παρουσιάζεται ως η βέλτιστη διπλωματική λύση της επιβίωσης ενός θεσμού. Δεν υπάρχει ποτέ πρωτοβουλία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του καπιταλισμού εφόσον η τάση του είναι να καθορίζεται από την πλειοψηφία πριν από κάθε ψηφοφορία. Ο οπορτουνισμός είναι ΟΦΑ όπου φυσά ο άνεμος Δεν αποτελεί καμιά απειλή και συνεπώς κανένα πρόβλημα. Η εξέλιξή του είναι η ροή του ρεύματος. Άμα λάχει με το πασοκ είμαστε και οικολόγοι λίγο, είμαστε και λίγο μετά συλλαλητήρια για
το μακεδονικό, και με τους παπάδες γιατί να πάμε κόντρα κάπου στη μέση. Επιπλέον και στην εξυπνάδα δεν χρειάζεται πολλή αφού ο οπορτουνισμός βασίζεται αποκλειστικά στη μίμηση του άλλου. Ως κινούμενος καθρέφτης, ο οπορτουνιστής ζει μέσα στον κόσμο της εικόνας. Το πλαίσιο του είναι καθαρά εικονικό και για τον ίδιο λόγο είναι και εντελώς πραγματικό διότι δεν προσφέρει τίποτα που να διαφέρει απ’ ό,τι υπήρχε. Ακόμα και στην περίπτωση -σπάνια βέβαια- όπου υπάρχει κάτι, το οπορτουνιστικό σύστημα έχει εξασφαλίσει ότι η ύπαρξη του έργου δεν ανατρέπει κανένα δεδομένο και συμβαδίζει απόλυτα με τη αντιδραστική νοοτροπία της κοινωνίας. Κανείς δεν μπορεί να στιγματίσει τον οπορτουνισμό διότι δεν αφήνει ποτέ το στίγμα. Πανταχού παρών διότι ανύπαρκτος στην ουσία, ο οπορτουνισμός είναι επαγγελματικός συμβιβασμός. Ως ρητορικό στοιχείο δεν δίνει αξία στην αλήθεια αλλά μόνο στην άποψη. Ως συμβιβαστική αρχή δεν επιβαρύνεται από οποιαδήποτε ηθική. Με αυτά τα χαρακτηριστικά ο οπορτουνισμός είναι το ιδανικό όπλο της τοπικής αδράνειας. Το καλύτερο στήριγμα του συστήματος. Με τον οπορτουνισμό δεν υπάρχει ανικανότητα εφόσον δεν υπάρχει καν βούληση δημιουργίας και όλα καθορίζονται ΣΥΝψηφιστικά. Ένα άλλο από τα πολλαπλά κοινωνικά του προτερήματα είναι ότι δεν εμπεριέχει ανθρώπινα στοιχεία: όλα είναι απολύτως κοινωνικά, όλα είναι τυπικά. Ακόμα και η νομολογία δεν υπάρχει ως έννοια για τον οπορτουνισμό εφόσον όλα μπορεί ν’ αλλάξουν και να παραβιαστούν αν το θελήσει η κοινωνική μάζα. Με άλλα λόγια, ο οπορτουνισμός ενισχύει τα αντανακλαστικά της μικρής κοινωνίας πολλαπλασιάζοντάς τα. Με αυτόν τον τρόπο προκαλεί την απόλυτη αδράνεια που εξασφαλίζει τη μη επιβίωση κάθε δημιουργικού στοιχείου. Το μόνο καλό για τους ανθρώπους είναι ότι ο οπορτουνισμός δεν παράγει ιστορία, μόνο λήθη.

Ο Ανώνυμος πριν τη δουλειά όταν ξυπνήσετε μου απαντάτε. 7 πάρα 10.

ΧΧ μια του ψεύτη 2 του Παπαχελα θα σε πιάσω που θαα πας...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα πόσοι σκυλιάζουν ακόμα με τον ΣΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

Να συγχαρώ τον ανώνυμο των 7 παρά 10 που παινεύεται ότι ξυπνάει νωρίτερα από όλους μας!!! Κι έλεγα κι εγώ, πώς θα τεθεί "σε κίνδυνο η ύπαρξη του καπιταλισμού" και "θα ανατραπούν δεδομένα". Έτσι μάλιστα... Εξάλλου οι οπορτουνιστές Συριζαίοι ξυπνάνε με τις μεγάλες ώρες, καθώς "συμβαδίζουν απόλυτα με την αντιδραστική νοοτροπία της κοινωνίας". Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ανώνυμος 6:50πμ.
Εγώ πάντως είμαι με το τείχος. Και μου αρέσει το ανατολικό Βερολίνο.
Ο Πατερούλης έρχεται. Ανώνυμε των 6,12μμ η φθηνή ειρωνεία σου υποδηλώνει δημόσιο υπάλληλο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης 1

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ανώνυμος 6:50πμ.

Ο Πατερούλης έρχεται. Ανώνυμε των 6,12μμ δημόσιος υπαλληλάκος με γλύψιμο ΠΑΣΟΚ μεριά. 1

αστυάνακτας είπε...

Ανώνυμοι του ΚΚΕ
των 6.50
αν αναφέρεσαι σε μένα έγώ σηκώθηκα πιο νωρίς από σένα...και δεν πρόλαβα να σου απαντήσω....τι κέρδισα;;..αφίσα ή αγαλματάκι του πατερούλη σας ε;;....
Ωραίο το κηρυγμα περί οπορτουνισμού...αλλά όπως είπα και σε κάποιον διαβάστε τι σημαίνει η λέξη σεχταρισμός και αριστερισμός...σας ταιριάζουν γάντι....αν όχι διαβάστε Λένιν...σας περιγράφει εκεί!

ΥΓ1: Απειλείς ή κάνω λάθος;....εχω πάρει διάφορα τέτοια μυνήματα και γω από Χρυσαυγίτες αλλά τώρα εδώ στη Χρύσα τα ίδια και σεις;....ντροπή!

ΥΓ2: Με αφισούλες δε κάνεις επανάσταση ανώνυμε...το πολύ-πολύ καμιά ιστορική έκθεση του ΚΚΕ το 1946-47 γιατί εκεί μείνατε...Έχουμε 2009 καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Χα χα, είσαι χειρότερος κι από ό,τι νόμιζα ανώνυμε των 6.50, αλλά στο επίπεδό σου δε θα ξεπέσω. Εξάλλου προφανώς οι δημόσιοι υπάλληλοι δε θα πάρουν μέρος στην επανάσταση που θα ξεκινήσετε. Άντε γεια!

Ανώνυμος είπε...

6:12 μμ
Στην ειρωνεία, θα σου πω ότι για να απαντάς στο θέμα της ώρας σημαίνει ότι τα άλλα τα δέχεσαι, σας ξέρουμε.

Πατερούλης είπε ότι είστε ψιλοασχετούληδες χρυσαυγίτες όχι ΑΥΓΗτες μάλλον 2

Ανώνυμος είπε...

Αστυ

Μέχρι τα ΥΓ. καλά τα πας μετά το χαλάς.

Πατερούλης 1
Πατερούλης 2

Δεν σε απειλούμε. Θα έχεις ΑΠΟΛΥΤΗ ελευθερία για να διαλέξεις που θα σε κρεμάσουμε.

καλωδιο είπε...

συνομήλικε χθεσινέ ανώνυμε
δεν χρειάζεται να διαβάσω τις φωτοτυπίες, τα έχω διαβάσει πολλές φορές και η πρώτη φορά μάλιστα ήταν από το "πρωτότυπο" στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Επιμένω πως αυτό εξαφανίστηκε. Κάποιος έγραψε πως σήμερα το έχουν όλοι στη ΚΝΕ. Ίσως, αλλά τότε δεν ήταν έτσι. Επίμονες ερωτήσεις έπαιρναν αόριστες απαντήσεις με κορυφαία ενός στελέχους του ΣΥΝ σήμερα (τότε της ΚΝΕ): "το πολυτεχνείο έδωσε το άλλοθι στις ακραίες δυνάμεις της χούντας να σκληρύνουν τη στάση τους". Ακραίες...Αργότερα συνομήλικε μάθαμε και για κεντρώες χούντες στην Αργεντινή. Διαθέτω διευθύνσεις και ονόματα αν χρειαστεί. Να επαναλάβω την εκτίμηση στον ηρωισμό των μελών αφού το χρειάζεσαι. Ναι και η ΚΝΕ και ο Ρήγας αντιστάθηκαν φυσικά. Όπως ΦΥΣΙΚΑ και υπήρχαν και ηγέτες. Διασπασμένοι στα δύο από το '68, κατοικοεδρεύοντας στις χώρες του "υπαρκτού" κυρίως είχαν χάσει εκτός από την επαφή με την Ελλάδα και την επαφή με την πραγματικότητα ενός αγώνα που είχε διαφορετικούς όρους από αυτούς που επιθυμούσαν αμφότεροι.
Η γενιά της αντίστασης και του εμφυλίου δεν μπόρεσε να βαδίσει μαζί με την γενιά του Πολυτεχνείου. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης οι πρώτοι με τα σημάδια της ήττας βαθιά στο μυαλό προσπαθούσαν να "μαζέψουν" τους δεύτερους. Η κυρίαρχη λογική της ηγεσίας της αριστεράς τότε ήταν σεμνά και ήσυχα μη και τρομάξουμε τους νοικοκυραίους. Αν όντως είσαι συνομήλικος θα θυμάσαι δεκάδες μαζικές πορείες που κόλλησαν στις απαγορεύσεις και απεργίες που σταματούσαν στο φούντωμά τους. Επικράτησε ένας "καθωσπρεπισμός" που έστειλε εκατοντάδες αγωνιστές στο σπίτι. Αυτή ήταν και η λογική που έγραψε την Πανσπουδαστική 8, διάχυτη σε όλη την αριστερά και όχι μονάχα στο ΚΚΕ. Για τα φρέσκα κουλούρια συμφωνώ. Αλλά ρίξε μια ματιά στα σχόλια της Βιργινίας και του ανώνυμου νοσταλγού του "πατερούλη" να χορτάσεις φρεσκάδα.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον χαίρομαι για το ότι συμφωνείς για τα φρέσκα κουλούρια...Για τη φρεσκάδα και εγώ σε παραπέμπω στις αναρτήσεις της ΧΒ όπου το πιο σύγχρονο είναι το Πολυτεχνείο (το οποίο όντως ζει :) )!Εγώ μπορώ να δεχτώ την όποια κριτική για το ΚΚΕ του 80... Αλλωστε το που έχει πάει μια μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του είναι χαρακτηριστικό δείγμα... Το σήμερα είναι μια άλλη ιστορία και ο καθενας κρίνεται!

OXΙά είπε...

Χρύσα Χατζηβασιλείου, ρίχτα.

αστυάνακτας είπε...

Έτσι παιδί μου ανώνυμε....βγάλε το φασίστα που κρύβεις μέσα σου....μη φοβάσαι....μη κρύβεσαι πίσω από το τίτλο του μέλους του ΚΚΕ...ψευτοκομμουνιστή!

Φώντας είπε...

Χρύσα οι αναρτήσεις σου καίνε.
Βέβαια οι "σκληροπυρηνικοί" υβρίζοντες δεν καταλαβαίνουν οτι όλοι οι άλλοι πονάνε πραγματικά για την χαμένη τιμή της αληθινής αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξύπνησα στις 5.55 μμ σήμερα!
Άρα το χθεσινό αυτιστικό απολίθωμα των 7 παρά 10 το ξεπέρασε η πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Κααααααλόοοοοοο!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα πάρουμε μεταγραφή τον Αλαβάνο και την Κάτια, τη γυναίκα του, θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο. Εσείς θα μείνετε με τον Βούτση και τον Πιτσιόρλα άκου Πιτσιόρλα. Άμα κάθεται φρόνημα που ξέρεις μπορεί και να τον κάνουμε μέλος του Κόμματος, τον Αλέκο.

Gekoudi είπε...

Επειδή είστε και λίγο-πολύ ΠΑΣΟΚοτροτσκιστές, δείτε και αυτό:
Ο Πάνκακος

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

ανωνυμε ή εχεις απιστευτο χιουμορ, ή προβοκαρεις ανελεητα!!

Ανώνυμος είπε...

gekudi
παιδάκι είσαι! πες ότι θες!
αλλά κράτησέ τα για να τα δεις σε κάποια χρόνια και πες μου τότε αν ακόμη συμφωνείς.

Ανώνυμε ή Ανώνυμοι
Γεμισε ο κόσμος ανώνυμους ΚΚΕδες. Τόσο ντροπή δηλαδή;
Πράγματι πρέπι να ντρέπεστε γιατί η φρασεολογία σας είναι εντελώς τραμπούκικη.Αυτά μαθαίνετε στο ΚΚΕ. Θα σας δεί ο καθοδηγητής σας και θα σας κάνει ντα!

Παιδιά λες να πάρετε τον Αλαβάνο; Θα κάνουμε επιτέλους πράξη την πολιτική της άδειας καρέκλας;

νεοπαγκαλο-Βιργινία πάάάλι εσύ;

Αντρέας Γ.

Ανώνυμος ΚΚές είπε...

Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 0.02%

Αντρέα Γ.
Μήπως το Αντρέα Γ είναι επώνυμο;
Γιατί μήπως το "Χρύσα Χατζηβασιλείου" είναι επώνυμο; δεν είναι προβοκατόρικο σε ποιον τα πουλάτε αυτά;

Υποτιμάτε το ΚΚΕ και γιαυτό είστε 884 ψήφοι σ όλη την Ελλάδα... τι ψήφσις Μήτρου ιγω; του Κόμμα.
Και οι μισοί από λάθος. Είστε ή μάλλον δεν υπάρχετε η μήπως εσείς είστε η πρωτοπορία; Επαναστάτες της πορδής.

Κι άλλος ΚΚές είπε...

ΧΧ είναι κάποιος χρήστης του Ίντερνετ με αμφιλεγόμενες, προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε ένα μπλογκ με προβοκατόρικο τίτλο, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Είναι τρολ ή τρολλ (troll) δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε μπλόγκερ έχει τα τρολ που του αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

H XX EINAI TROLL

Asafeia epikratei sthn ellhnikh mplogkosfaira gyrw apo to 8ema twn troll. Fws loipon sta plasmata toy skotadioy.
Ta troll, opws 3erei ka8e anagnwsths toy Tolkin h paikths role-playing game RPG poy sebetai ton eayto toy, petrwnoyn me to poy 8a pesoyn panw toys oi aktines toy hlioy.

Caxnontas sta ellhnika den brhka sxedon tipota se anti8esh me ta agglika opoy ekei yparxei af8ono yliko.
Pi8anotata giati to fainomeno troll einai 3enoferto kai edw sthn cwrokwstaina den exoyme para cwrotrol. 8a mporoyse na einai kai entelws 3enoferto.

O/H XX einai troll loipon, ekfrazei to meso antikommoynisth ellhna mplogker, teinei na pisteyei pws einai opoiosdhpote diafwnei mazi toy kai den feretai ypotelika h me gloiwdh eygeneia. Alla ta troll einai plasmata an8rwpofaga, hli8ia poy katastrefoyn.

Ayta poy mas katastrefoyn einai akribws aytoi poy symfwnoyn mazi mas, aytoi poy mas epainoyn panta, akrita, gia oti blakeia kai an kanoyme kai an gracoyme kai etsi syskotizoyn thn or8othta twn epilogwn mas kai mas egklobizoyn se mia aimomiktikh aytareskeia.

Fysika yparxoyn kai ta anohta parwpidofora xoyligkania antikommoynistakia poy kanoyn tyfles anarthseis - epi8eseis kata kanona fkiaxnoyn probokatorika blogs h kai ybristika. Ayta den mporoyn na 8ewrh8oyn a3iologa troll giati exoyn elaxisto xrono zwhs kai skotwnontai eykola eite adiaforwntas pantelws gia thn paroysia toys eite diplasiazontas thn o3ythta toy tonoy ths antipara8eshs se ka8e anarthsh.

αστυάνακτας είπε...

@Ανώνυμο των 12.06
τρκυμία εν κρανίω ε;


@υπόλοιποι ανώνυμοι.
έχετε μεγάλη πλάκα και φαβερή την αίσθηση της δημοκρατίας. Συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό. Μέχρι να σας καταλάβει ο κόσμος τι σούργελα είστε.
Ευτυχώς δεν έχουμε "υπαρκτό σοσιαλισμό" να ελέγχετε εσείς το Internet.
Είμαστε έτοιμοι για κάθε αντιπαράθεση.Αλλά χρειάζεται κότσια και πολύ περισσότερο μυαλό.

@Χρύσα
Συνέχισε.Είμαστε δίπλα σου!

O Ανώνυμος είπε...

Asty
Pigene sto kafeneio gia kanena tavli den xereis ap afta esy, ayta einai gia neoys, esy eisai poyro. Akoy na mas bgalei kai xazoys...
8eleis kai internet tromara soy syntira - syriza. Kai mhn vrizeis to KKE.

trol είπε...

trol

Ανώνυμος είπε...

Κάνε καμιά ανάρτηση για το ΚΚΕ τα σχόλια μας είναι πολύ περισσότερα από τις σαχλαμάρες σου. Θα χάσεις τα μπόνους.

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα δεν απαντάτε σε τίποτε...σε τίποτε. Στην αρχή πίστευα εξ αιτίας της άγνοιά σας, όμως....
Ο τραμπουκισμός σας δεν έχει όρια
Γράψτε κι άλλα αγγελούδια μου...και σας ετοιμάζω ωραία ανάρτηση...
αστυάνακτας

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@ Ανώνυμοι του ΚΚΕ
επειδή το ακουσα πολλές φορές: που έγκειται η καπήλευση για το ονομα της Χ. Χατζηβασιλείου;
το ΚΚΕ τη διέγραψε ως προδότρια. διεκδικείτε και τους διεγραμμένους τώρα; μήπως διεκδικείτε και τον Πάγκαλο; στο κόμμα σας ανήκε και αυτός.

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

τώρα βέβαια που το ξανασκέφτομαι όλοι οι πρώην γραμματείς του ΚΚΕ (πλην Φλωράκη) είναι διεγραμμένοι, το ίδιο και όλοι (ή σχεδόν όλοι) οι επικεφαλής του κινήματος της αντίστασης, που δεν σκοτώθηκαν, διαγράφτηκαν ως προδότες. θα γράψω κάτι εκτενέστερο εν καιρώ.

Ανώνυμος είπε...

Οι φίλοι του ΚΚΕ θυμίζουν τον Βάρναλη
δειλοί μοιραίοι και άβουλοι αντάμα
προσμένουν ίσως κάποιο θάμα...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε του φίλε του "τίποτα"
Αφού ανέφερες τον μπαρμπακώστα θα σου απαντήσω με τον ίδιο. Αν και τα γαϊδούρια σαν εσάς δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν από μόνα τους.

"Xάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο,
χάιντε Σύμβολον αιώνιο!
Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
θά ρτει ανάποδα ο ντουνιάς.


Kοίτα! Oι άλλοι έχουν κινήσει
κ' έχ' η πλάση κοκκινήσει
κι άλλος ήλιος έχει βγει
σ' άλλη θάλασσ', άλλη γη".

Ανώνυμος είπε...

Μήπως και Βάρναλης διαγράφηκε και δεν το ξέρουμε ή μήπως και ο Γληνός;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ

Μας τα σιδεροδέσανε τα χέρια
και μας κλείσαν ολούθε μαλιχέρια.
Μας μετρήσανε, κάπου εξηνταριά,
και μας ζυγιάσαν την ψυχή – βαριά!

Μουδιάσανε σφιχτόδετα καιρό
χέρι δεξί με χέρι αριστερό.

Μουδιασμένο και τ’ άλλο μας, που εκράτει
βαλίτσα ή δέμα για τον Άη – Στράτη.

Κατάχαμ’ Αρετή, Μυαλό και Νιάτα!
Τον κάλλιον ο χειρότερος επάτα...

Τυχερέ, κείνο τ’ άθλιο δειλινό
σε δέσαν με το Δάσκαλο Γληνό.

Μεγάλα μάτι’ αστραφτερά, στητός
κι ατάραγος πάνου απ’ τη Μοίρ’ αφτός,

κοιτούσε την ερχόμενην ευδία.
Συ νεβρικός από την αηδία.



Μαζί μας, τελευταίοι, με το βαπόρι
πρεζάκηδες, αλάνια, λαθρεμπόροι.
Ξεπίτηδες, για να φανεί, πως ίσια
λογιούνται η Λεφτεριά και τα χασίσια.

Μα το καλογεράκι απ’ τ’ Αγιονόρος,
που πέταξε τα ράσα, ο θεοφόρος,

και το πιάσανε νύχτα στην Ομόνοια,
ξουρισμένα μουστάκια και σαγόνια,

μαζί μας δεν το δέσανε. Βλακεία
να πομπέψουν πατρίδα και θρησκεία!

Έτσι μας εφόρτωσαν στο βαπόρι,
τους πατριώτες οι πατριδεμπόροι.

Εξορία στο λαό, χέρια δεμένα,
για να ρθει ο Εξορισμένος απ’ τα ξένα,

να χωρίσει το Έθνος και να βάλει
τη μια μεριά να πολεμάει την άλλη.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ρε παιδιά άν αλλάζατε την
Αλέκα με την σουπερ Λιάνα θα σας
ψηφίζαμε όλοι.
Πατριώτης

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για τον Βάρναλη
τεράστιος
αλλά όχι και μπαρμπακώστας
έλεος πιά με το βιασμό της γλώσσας
στο όνομα της λαικής ισότητας
ισοπέδωση
άκου μπαρμπακώστας

Ανώνυμος είπε...

Το πιάσαμε το υπονοούμενο! Θα την θέλατε πολύ τη Λιάνα στις γραμμές σας;

Ανώνυμος είπε...

ЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ
◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊
●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●


———--/´¯/'´¯/´¯`•_
———-/'/--/—-/—--/¨¯\
——--('(—(—(--- ¯~/'--')
———\Κομμουνιστές/
———-'\'ποτέ ,_---•´
————\ δεν θα (
————-\— λυγίσουμε

☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭
ЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ
◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊
●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Ανώνυμος είπε...

Μπαρμπακώστας πως το λέτε εσείς εκεί;
-
-
Θείος Σαμ;

αστυάνακτας είπε...

Από παλαιότερη ανάρτησή μου...

Οι αγωνιστές που διώχθηκαν και δεν αναγνωρίστηκαν ούτε από το κόμμα τους.
Θύματα των σταλινικών εκκαθαρίσεων
Ξέρετε κάτι γι΄αυτούς;



Ανδρόνικος Χάιτας (Γ.Γ. του ΚΚΕ, 1928-1931)
Γιώργος Κολοζώφ (γραμματέας της ΟΚΝΕ, 1925-1928)
Γιώργος Ντούβας (γραμματέας της ΟΚΝΕ, 1928-1931)
Διονύσης Πυλιώτης (μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. 1928-1931)
Αλέξης Χριστοδουλίδης, (διευθυντής του Ριζοσπάστη 1928-1931)
Απόστολος Κλειδωνάρης (βουλευτής του ΚΚΕ το 1932, μέλος της ΚΕ)

αστυάνακτας είπε...

«Ανακοίνωση ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΠΓ ενέκρινε τη δημοσίευση στο «Ριζοσπάστη» της απόφασης της 11ης ολομέλειας της KΕ για τον Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή μιζέρια). Ο Κλάρας αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στη τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στο καιρό του απελευθερωτικού αγώνα να εξαγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ τούδωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη στιγμή, από δειλία και φόβο παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία του που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι ξαναπροδίνει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ωφελεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει κανένας θέση, οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική Πειθαρχία»

Επώνυμοι είπε...

Συγγνώμη για τους υπόλοιπους φίλους που θα απευθυνθούμε μόνο στον Αστυάνακτα καθώς, όμως, δηλώνει την κομματική του ταυτότητα στο προσωπικό του ιστολόγιο..
"Σύντροφε" και μόνο η συμμετοχή σου εδώ μέσα, το ύφος σου και η φρασεολογία σου βεβαιώνουν την άποψη που έκφρασε κάποτε ένας σύντροφος. Τότε που φύγαμε από το ΚΚΕ. Ξέρεις τι είπε έτσι; "Ξεβρώμισε το κόμμα" Είχε άδικο; Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Αυτά τα πράγματα μόνο προβοκάτορες τα κάνουν. Μου φαίνεται ότι η Κουμουνδούρου πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα διαφορετικά .... Αναγνωρίζοντας ότι υποφέρεις από αβάστακτη βλακεία θα σε συμβουλεύαμε να αποφεύγεις τα "πρόστυχα τα λόγια τα μεγάλα" γιατί μόνο το κόμμα πλήττεις. Μα θα το φέρουμε για συζήτηση γιατί κάποιοι σαν κι εσένα δεν τρώγονται πια. Εσύ αγόρι μου να φτιάξεις ένα κόμμα που να λέγεται "θέλω να βρίζω το ΚΚΕ".. Μπας και δεν σου έκατσε καμιά Κνίτισα και έχεις μένος;

Και μην αρχίσεις τα σχέδια και τα κόλπα περί ανωνυμιών.. γιατί κι εσύ το ίδιο κάνεις και μάλιστα με βασιλικότερο του βασιλέως ψευδώνυμο.. κι αυτό μας βάζει σε υποψίες για τον ρόλο σου ...

αστυάνακτας είπε...

Σύντροφοι καθοδήγηση του ΣΥΝ, Παίρνοντας υπόψη το ζήτημα που βάζει η εισήγηση των σύντροφων Επωνύμων θεωρώ ότι σφάλλω καταγγέλοντας το ΚΚΕ κάνω λάθος και κακό στο Συνασπισμό στον Αλέξη και τον Αλέκο.....
Σύντροφοι κάνω την αυτοκριτική μου...ναι ας ασχοληθεί η Κουμουνδούρου με μένα...επιτέλους(τόσο φασαρία κάνω και δε μου δίνουν σημασία)... έσφαλα και απαιτώ να με τιμωρήσετε...να με διαγράψετε να με στείλετε στα κελιά της Ρουμανίας,στο ίδιο κελλί με το Καραγιώργη...(έτσι για να νοιώσω ότι κάποτε θα δκαιωθώ και θα τιμηθώ όπως τιμάει το ΚΚΕ το Καραγιώργη κάθε χρόνο ..εμένα μου λες)
Κανοντας την ανακαταγραφή( διαδικασία που επέβαλλε σε όλα τα μέλη του ΚΚΕ ο τιμημένος Ζαχαριάδης) όπως ζητάνε οι σύντροφοι επώνυμοι να σας εξομολογηθώ ότι εν έτει 1983 τα είχα με μία Κνίτισσα ονόματι Λίτσα που αποδείχτηκε μακρύ χέρι της ασφάλειας...το 1984 έσπειρα το λικβινταρισμό στην οργάνωση σπέρνοντας αυτάπάτες στη συντρόφισσα καθοδηγήτρια την Αλέκα ότι τη γουστάρω...εγώ όμως ήθελα τη Κατερίνα από το γραφείο της ΟΒας...Συνεχίζοντας τον παράλογα έκλυτο βίο μου που δεν αρμόζει σε στέλεχος του ΚΚΕ το 1989 τα έφτια ξα με καμιά δεκαριά μπορεί και 13 συντρόφισσες (13 μάλλον γιατί ήθελα να είναι συμβολικό εφόσον ερχόνταν το 13ο Συνέδριοτου ΚΚΕ)...που αποτέλεσαν τον πυρήνα να διασπάσω την Κομματική Οργάνωση Αθήνας....Αυτές οι συντρόφισσες αποτέλεσαν είναι αλήθεια και τον πυρήνα να φτιάξω τη τάση μου αργότερα στο Συνασπισμό...να αποτελώ δηλαδή στην ουσία το κρυφό πρόσωπο-κλειδί που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή όλων των προέδρων του ΣΥΝ...καλά ακούσατε όλων....
Τη βλακεία μου συμπληρώνει η δημιουργία του ιστολογίου αστυάνακτας που στην πραγματικότητα μόνο κακό κάνει....Η χειραγώγηση του δικτύου ξεκινά με συμφωνίες με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας (Γειά σου σ. Σφακιανάκη)....Θα το καταργήσω αφού κάνει τόσο κακό στο κόμμα...όχι στο ΣΥΝ στο ΚΚΕ....έχουν δίκιο οι σύντροφοι Επώνυμοι...διαγράψτε με όπως με διέγραψαν και στο ΚΚΕ να ξεβρωμίσει το κόμμα... αλλάμ εσείς δεν προβλέπετε διαγραφές...ουππς ..πρόβλημα....

ΥΓ: Επώνυμοι σας χαιρετώ :)

Ο ΚΚες των εφτά παραδέκα είπε...

Ο ΚΚες των εφτά παραδέκα είμαι, πέρασα για λίγο. Βλέπω πολλά σχόλια, αναρτήσεις δε βλέπω. Τα σχόλια είναι αρκετά και κάποια ήθελα να τα σχολιάσω όχι πρόχειρα.

Αυτή τη φορά μόνο την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kne.gr/809.html

Γελοίοι... Ξυπνήστε!!!
Μη συντηρείτε το συντηρητισμό.