Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Τα δεκεμβριανά, οι άμαχοι και οι εχθροί.

....μήτε τ΄αγάλματα...


33 μέρες διήρκεσαν οι μάχες των Δεκεμβριανών. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών η ζωή στην Αθήνα μετατράπηκε σε κόλαση. Αρχικά οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ κατέλαβαν όλη την Αθήνα εκτός από την «Σκομπία», το κέντρο δηλαδή της πρωτεύουσας που παρέμεινε στα χέρια των Άγγλων και ορισμένους θύλακες, όπως το στρατόπεδο στο Γουδί ή το κτίριο της χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη, όπου διεξήχθησαν φοβερές μάχες στην προσπάθεια του ΕΛΑΣ να τα καταλάβει.
Η ελληνική πρωτεύουσα, που δε δέχτηκε αεροπορικές επιδρομές από τους Γερμανούς, βομβαρδίστηκε κατά τα Δεκεμβριανά από τους Άγγλους. Ακόμη και την Ακρόπολη κατέλαβαν, εγκατέστησαν πυροβολεία και από εκεί σκορπούσαν το θάνατο στο λαό της Αθήνας, σαν πραγματικός στρατός κατοχής, καταπατώντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Σίγουρα, η πολεμική μηχανή των Άγγλων υπερτερούσε κατά πολύ του ΕΛΑΣ και δη της πολιτοφυλακής του, αλλά είναι γεγονός ότι ο ΕΛΑΣ απέφευγε να χτυπάει τους Άγγλους, ιδιαίτερα στις αρχές των γεγονότων. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής και κυρίως της ενίσχυσης των Άγγλων με νέες δυνάμεις, οι οποίες ήρθαν και δια ξηράς, επίσης ανενόχλητες από τον ΕΛΑΣ της υπαίθρου, είναι η αλλαγή των συσχετισμών στο τέλος του Δεκεμβρίου. Σε όλη τη διάρκεια των μαχών ο ριζοσπάστης αναφέρονταν στους Άγγλους όχι όπως σε εχθρούς αλλά ως συμμάχους, τους οποίους καλούσαν να αλλάξουν στάση. Δύσκολα μπορούν να εξηγηθούν όλες αυτές οι ενέργειες των επικεφαλής του ΕΑΜ. Υπήρχε τελικά η διάθεση της κατάληψης της εξουσίας ή στόχος ήταν μόνο το ξεκαθάρισμα από τους εσωτερικούς εχθρούς; Τότε η έκταση των γεγονότων ήταν ιδιαιτέρως δυσανάλογη με το στόχο. Μήπως ήλπιζαν ότι ο σοβιετικός στρατός που βρισκόταν στη Βουλγαρία θα πιέζονταν να κατέβει στην Ελλάδα; Μήπως υπήρχαν σχετικές συνεννοήσεις με τους Σοβιετικούς; Μήπως πρέπει να ανοίξει το κρυφό αρχείο για να μάθουμε τι συνέβη; Και ποιος ήταν ο ρόλος του Ποπώφ, του επικεφαλής της Σοβιετικής αντιπροσωπείας που μετά την άφιξή του στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1944, βρισκόταν ακόμη στην Αθήνα;
Την ώρα όμως που οι μάχες μαίνονταν σώμα με σώμα και οι πολιτοφύλακες του ΕΛΑΣ και κυρίως οι νεολαίοι έχυναν ποτάμι αίμα, όταν θα ανέμενε κανείς όλες οι δυνάμεις να έχουν αφιερωθεί στον ύψιστο στόχο της νίκης, στις συνοικίες που έλεγχε το ΕΑΜ πραγματοποιούνταν μαζικές συλλήψεις αδιακρίτως μη φιλικών προς το ΕΑΜ προσώπων. Εκτός από γνωστούς δοσίλογους συνελήφθησαν (άγνωστο πόσοι) στρατιωτικοί, σύζυγοι στρατιωτικών, καλλιτέχνες, επιστήμονες και διάφοροι άλλοι πολίτες λόγω της κοινωνικής τους θέσης. Συγκεντρώνονταν σε διάφορα μέρη όπου λειτουργούσαν λαικά δικαστήρια τα οποία απένειμαν ποινές όπως εκτέλεση ή φυλάκιση. Ανάμεσα στους εκτελεσμένους και η μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη, η οποία κατηγορήθηκε για προσωπικες σχέσεις με Γερμανούς.
Το ΚΚΕ δε δέχτηκε ότι η Παπαδάκη δολοφονήθηκε σκόπιμα αλλά από αυθαιρεσία του αξιωματικού, ο οποίος με τη σειρά του εκτελέστηκε. Κάτι παρόμοιο με την περίπτωση της εκτέλεσης του Ψαρρού. Ο έλεγχος όμως και η σφιχτή καθοδήγηση που ασκεί το ΚΚΕ στα μέλη του δεν επιτρέπουν εύκολα τέτοιες «υπερβάσεις» και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σημαντικά πρόσωπα. Προφανώς πρόκειται για εκτελέσεις κατόπιν εντολής για την κάλυψη των οποίων εκτελέστηκε και ο θύτης. Διπλό έγκλημα.
Καθώς αποσύρονταν ο ΕΛΑΣ από την Αθήνα στις αρχές του Ιανουαρίου, πήρε μαζί του ως όμηρους όλους τους συλληφθέντες, σε μια τεράστια πομπή μέσα από τα χιόνια της Πάρνηθας. Οι όμηροι εξαθλιωμένοι βάδιζαν για μέρες και οι βραδυπορύντες και άλλοι νεκροί εκτελούνταν. Κατα την ομηρεία και την πομπή αυτή που έλειξε το Φεβρουάριο εκτελέστηκαν δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου, ενώ γνωστοί όμηροι ήταν ο ποιητής Εμπειρίκος, ο οποίος δραπέτευσε και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, που απελευθερώθηκε με προσωπική εντολή του Σιάντου. Την ίδια ώρα οι αποικιοκράτες άγγλοι συλαμβάνανε μεγάλο αριθμό αριστερών Ελλήνων και τους έστελναν σε στρατόπεδα της Αφρικής, όπως έπραξαν και με τους Έλληνες φαντάρους μετά το κίνημα της Μέσης Ανατολής το προηγούμενο καλοκαίρι.
Ιδιαίτερο κεφάλαιο για τις εκκαθαρίσεις του Δεκεμβρίου ήταν οι εκτελέσεις διαφωνούντων και τροτσκιστών. Σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα δολοφονήθηκαν δεκάδες τροτσκιστές και παλιότερα στελέχη του ΚΚΕ, που είχαν διαφωνίσει και διαχωρίσει τη θέση τους κατά καιρούς. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν συμμετάσχει στο ΕΑΜ, θεωρώντας ότι ολοι έπρεπε να συμβάλλουν στον αγώνα, παραμερίζοντας τις διαφορές τους, όμως αυτό δεν τους έσωσε από τους σταλινικούς διώκτες τους, που κατά τα Δεκεμβριανά αποφάσισαν συστηματικά και κατόπιν σχεδίου να απαλλαγούν οριστικά από αυτούς.
Μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ο πολιτικός κόσμος του κέντρου απέσυρε την εμπιστοσύνη του από το ΕΑΜ. Ο δε Αθηναικός λαός, ερχόμενος σε επαφή με το σταλινικό πρόσωπο του ΚΚΕ άρχισε να αντιμετωπίζει με καχυποψία και σκεπτικισμό το ΕΑΜ, το οποίο ως τότε υποστήριζε ολόψυχα. Για άλλη μια φορά ο σταλινισμός του ΚΚΕ επέφερε ένα μεγάλο πλήγμα στο λαικό κίνημα.

20 σχόλια:

Απλό μέλος του ΚΚΕ είπε...

ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΏΜΑ ΜΗΔΕΝ

Οι τροτσκιστές λοιπόν καθώς και οι αρχειομαρξιστές - το ξέρουν και στο χωριό μου "στο όνομα της παγκόσμιας επανάστασής τους" ήθελαν να επικρατήσει ο ναζισμός και έτσι που νόμιζαν ή και τους βόλευε δεν είχαν καμία σχέση με το ΕΑΜ αν ναι πες μας έναν δυο από αυτούς, αλλά συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και μάλιστα πολλοί από αυτούς ήταν κουκουλοφόροι καταδότες, για τον σκοπό αυτό, αυτά τα γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός και δεν χρειάζεται κανένα αρχείο να τα αποδείξει αλλά αν ξύνεσαι ακαρτέρα και έρχεται. Τα μακρονήσια και οι αηστράτηδες γέμισαν με ΚΚέδες αδήλωτους και οχι με τρότζκες. Κόψτε λοιπόν της μπούρδες πασοκοτρότσκες καρφιά της ασφάλειας και κοιτάτε τον Ανδρέα που κάρφωσε τον Πάμπλο στην ασφάλεια για να σώσει το τομάρι του.
Τροτσκιστές δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν θα υπάρξουν γιατί έχουν την φωλιά τους λερωμένη. Δείτε τα ποσοστά σας στις εκλογές ούτε το Λεβέντη δεν φτάνετε όλοι μαζί. Αν στην Ελλάδα το 44 έγινε ιμπεριαλιστική επέμβαση από το Σκόμπι δεν φταίει ο σταλινισμός και η ηγεσία του ΚΚΕ αλλά ο Ιμπεριαλισμός.

Οι τροτσκιστές του ΕΕΚ έλαβαν 0,06%
Δηλαδή με μηδέν κώμα μηδέν θα γίνετε η πρωτοπορία και θα πείσετε τον ελληνικό λαό για το κομουνισμό ή χτυπώντας τον ηρωικό αγώνα του ΚΚΕ και του λαού που ήταν μαζί του στην πλειοψηφία τότε;

νικος είπε...

Μια πρωτόγνωρη σε ένταση και διάρκεια επίθεση στη συνείδηση των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων από την κυβέρνηση για να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος αυτής της επίθεσης είναι:
1. Να ριζώσει στη συνείδηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων το επικίνδυνο ιδεολόγημα ότι το συμφέρον της εργατικής τάξης ταυτίζεται με εκείνο της αστικής.
2. Να νομιμοποιηθεί εκβιαστικά ο «κοινωνικός διάλογος», ένα από τα εργαλεία - κλειδιά που έχει θεσμοθετήσει η ΕΕ και τα κράτη μέλη για να περνάνε ανεμπόδιστα την αντιδραστική πολιτική τους.
. Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν αναντίρρητα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που χτυπάνε στα θεμέλιά τους το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα.
4. Να συκοφαντήσουν και να λοιδορήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, τις μόνες φωνές αντίστασης που αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική από θέση στρατηγικής και γι' αυτό είναι το μεγαλύτερο φόβητρό τους.

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@απλό μέλος του ΚΚΕ
Τα πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες; Τροτσκιστές καταδότες των Γερμανών!! εσύ έχεις να μου πεις κανένα όνομα γιατί εγώ έχω ολόκληρη έκθεση του ιστορικού Τάσου Βουρνά δημοσιευμένη στο βιβλίο του Β. Νεφελούδη "Ντοκουμέντο". Ένας από τους αρχηγούς των τροτσκιτών ο Πουλιόπουλος (πρώην γραμματέας του ΚΚΕ) εκτελέστηκε από τους Ιταλούς, γιατί, όπως και άλλοι τροστκιστές, ήταν στη φυλακή (ο Μεταξάς δεν ξεχώριζε τους κομμουνιστές, τους έπιανε όλους)και παραδόθηκαν έπειτα στις δυνάμεις κατοχής. Από τους φυλακισμένους αυτούς, χωρίς διάκριση, έπαιρναν οι κατακτητές για εκτέλεση. τώρα για τα ποσοστά, αν αυτά δείχνουν ποιος έχει δίκιο, τότε δίκιο έχει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο φανατισμός σου πάντως επιβεβαιώνει περίτρανα ότι γράφω. Αλήθεια γιατί τόσο μίσος; το ίδιο που είχαν και τότε!

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@ Νίκο
Το ΚΚΕ κίνδυνος για το κατεστημένο!Είστε πιο ακίνδυνοι και από παιδιά του νηπιαγωγείου!
Μέχρι έυσημα σας δίνει το ΛΑΟΣ και η αστυνομία για την καλή σας συμπεριφορά στις εξεγέρσεις της νεολαίας.
μόνοι σας το είπατε: στην πραγματική εξέγερση δε θα σπάσει ούτε τζάμι! (λόγος της Παπαρήγα για τα περυσινα Δεκεμβριανά)
φοβερή η επαναστατικότητα σας! και φέτος τσιμουδιά, ούτε στην πορεία δεν πήγατε!

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

γιατι μηπως πηγες εσυ στην πορεια και σου σκιστηκε κανενα καλσον??
Αντε μαθε τι ειναι ο ορος hitléro-trotskisme εσυ με τα γαλλικα σου και το πιανο σου!!!

Απλό μέλος του ΚΚΕ είπε...

Μιλάμε για την περίοδο της κατοχής. Όσο για το μίσος είναι πολύ μεγάλο για την μπουρζουαζία και τους ΣΥΝοδηπόρους της.
Εξάλλου η στάση σας με το να χτυπάτε ότι έχει σχέση με το ΚΚΕ και να σαλιαρίζετε με τόσο ευαίσθητα θέματα χωρίς να τιμωρείστε θα ήταν ασυγχώρητο λάθος μας. Οπότε; Μέχρι και ο Πάμπλο πριν πεθάνει είπε ότι εμείς κάναμε κρητική στη ΣΕ από την πλευρά της εργατικής τάξης και ότι η εξέλιξη είναι προς το χειρότερο και προτιμούσε την προηγούμενη κατάσταση. Τώρα εσείς να βαράτε παλαμάκια μαζί με τους Μπερλουσκόνι και σία για το τείχος δείχνει την πλευρά του ποταμού που βρίσκεστε.
Όσο για τον Στάλιν τον Τρότσκι όλοι ήταν υπαρκτά πρόσωπα και πρόσφεραν όπως και πάρα πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι και όλοι μαζί σχηματίζουν την εικόνα της ιδεολογίας της εργατικής τάξης. Το να κρεμόμαστε σε ένα ιστορικό πρόσωπο όπως εσείς τον Τρότσκι και να τον κάνουμε ελβετικό σουγιά που θα μας δίνει απαντήσεις για κάθε νόσο είναι τοτεμισμός αν δεν υπάρχει κάτι εκ του πονηρού.
Σ. Νίκο κάπως έτσι είναι πράγματα βάλε και λίγο από τον τελικό στόχο μας και είσαι πρώτος. Πάρε κανένα τηλέφωνο χάθηκες. Χαιρετισμούς πολλούς.

simple man είπε...

Όταν πάψουν να θεωρούν τους εαυτούς τους Άριους τότε ίσως να συνειδητοποιήσουν και την ζημιά.

νίκος είπε...

1944 Η Αθήνα ξεσηκώθηκε σύσσωμη να συνοδέψει στην τελευταία τους κατοικία τα θύματα της φασιστικής θηριωδίας. Οταν ο όγκος της πένθιμης πομπής έφθασε στην πλατεία Συντάγματος, οι διαδηλωτές γονάτισαν και ορκίστηκαν στη μνήμη των νεκρών κάτω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες, ή τα όπλα».

Μα, στην επιστροφή από το νεκροταφείο, οι συμμορίες των δοσιλόγων και αστυνομικοί εξαπέλυσαν νέα δολοφονική επίθεση. Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

Λίγες ώρες πριν το αιματοκύλισμα της διαδήλωσης της 4ης Δεκέμβρη, ο στρατηγός Σκόμπι, με τη συγκατάθεση του Γ. Παπανδρέου, είχε κηρύξει το στρατιωτικό νόμο. Το βράδυ της 4ης Δεκέμβρη, κάτω από την πανελλήνια κατακραυγή και το ξεσήκωμα του αθηναϊκού λαού, ο Γ. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.

Ο Τσόρτσιλ, όμως, που ενημερωνόταν τηλεγραφικά για τις εξελίξεις της κατάστασης, επεμβαίνει αμέσως. «Τη στιγμήν εκείνην - γράφει στα Απομνημονεύματά του - ανέλαβα τον άμεσον έλεγχον της υποθέσεως».

Ανώνυμος είπε...

Κάτι βρήκα στο αρχείο να συνεχίσω;

Ενω καποιοι "διεθνηστες" "μαρξιστες" "επαναστάτες" ειναι απο θέση άθεοι το παίζουν και λίγο ...

"Εκεί μπορεί ν΄ ακούγεται, συνθέτοντας τα αντίθετα, τον ελληνικό λόγο και τη βιβλική γλώσσα της προφητείας, ένα παλιό, υβριδικό, δημοτικό τραγούδι των Ρωμανιωτών ως φωνή αύρας λεπτής:

Rafaeni oshieni

vethiter taavathi *

Δώσε τόπο της ψυχής μου

να μπορέσει να σταθεί.

(* Ιασέ με, σώσε με

και τον Πόθο εκπλήρωσέ μου).

ΣΑΒΒΑΣ ------- ή Σαμπετάι"

η συνέχεια αύριο

Ανώνυμος είπε...

Μήπως στον Περισσό ήθελες να κάνεις το 18+ και δεν σου βγήκαν τα κράνα και έχεις τόσο ζόρι;

Ανώνυμος είπε...

Mauris eu urna at erat rhoncus tincidunt et eget ipsum. Nunc tempor varius felis, ut suscipit est ultrices nec. Nullam adipiscing felis et metus porta tempus molestie justo lobortis. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec urna mauris, lobortis eu euismod et, venenatis at tortor. Donec a ligula et nisl ultrices ornare vel at purus. Nam sed felis turpis, non convallis tellus. Nam sed risus elit, vel volutpat dolor. Etiam elementum aliquam vehicula. Etiam id felis sit amet ligula luctus commodo. Donec ac dui nisi, at vulputate leo. Morbi at lorem bibendum dui ultricies consectetur. Quisque et viverra arcu. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec quam nisl, vehicula a interdum a, sagittis vitae nisl. Aliquam eu semper nibh. Phasellus vehicula viverra est ut pulvinar. Nam egestas porta eleifend. Integer fermentum, libero vel placerat iaculis, orci tellus pulvinar quam, ut egestas lacus diam eget neque. Quisque non diam pellentesque nunc pharetra accumsan.

tiktos είπε...

Αλλο ένα πολύ καλό κείμενο.
Εκτελέσεις για "αδιευκρίνιστους" λόγους θεωρώ ότι ταιριάζει καλύτερα.

Φώντας είπε...

Υπομονή Χρύσα
Θα ακούσεις κι άλλα.

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@ tiktos, Φώντας
έχω υπομονή δεν πτοούμαι, απογοητεύομαι μόνο για το επίπεδο των αριστερών ανθρώπων και κατ΄επέκταση για όλους τους Eλληνες γιατί υποτίθεται ότι οι αριστεροί είναι οι καλύτεροι.

@απλό μέλος ΚΚΕ
εσείς μιλάτε για τοτεμισμό!
όπως λέει και ο Hobsbawm, o κομμουνισμός επί Σταλιν εγινε΄θρησκεία, εξού και τα μαυσωλεία και τα εικονίσματα.

@ ανώνυμος λατινομαθείς
ο Πάπας είσαι και γράφεις λατινικά;

@ Βιργινία
Δυστυχώς δεν ξέρω ούτε γαλλικά ούτε πιάνο, αν μπορούσα όμως θα μάθαίνα. Εσύ σε αντιδιαστολή, μάθε σκάψιμο και όργωμα για να νιώθεις κοντά στην αγροτιά και την εργατιά.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς το εκμαγείο του Τρότσκι το τριγυρίζετε και το προσκυνάτε.
Στη συναγωγή το πάτε;

Για τα εγκλήματα του Ισραήλ έχετε να πείτε τίποτα;

OXΙά είπε...

Χρύσα, άσε την μπουγάδα στην μέση (δεν τελειώνει αυτή ποτέ) και έλα. Γύρισε ο Πλάτανος.

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

@απλό μέλος του ΚΚΕ
Πάντως ο Τρότσκι δεν έγινε όπως ο Στάλιν ένας από τους μεγαλύτερους δικτάτορες που υπήρξαν ποτέ. Είναι τεράστια ντροπή για το κόμμα σας να υπερασπίζεστε έναν φρικτό δικτάτορα που εγκατέστησε ένα καθεστώς τρόμου καταπίεσης και βίας, που μπροστά του ο Παπαδόπουλος ή ο Πινοσέτ ωχριούν. Το καθεστώς ήταν τρομακτικό, κάθε πολίτης που δεν λιβάνιζε δουλικά το Στάλιν εξορίζονταν βασανίζονταν φρικτά και εκτελούνταν ως προδότης. Οι διανοούμενοι, οι μηχανικοί, οι παλιοί σύμμαχοι των μπολσεβίκων, οι πρωτεργάτες της επαναστασης και τόσοι άλλοι εκτελέστηκαν ή εξορίστηκαν στις σοβιετικές Μακρονήσους, τα γκούλαγκ. Όλη η Ρωσία ήταν μιά τεράστια φυλακή, στην οποία γίνονταν φρικτά βασανιστήρια για να αποσπαστούν ψεύτικες κατηγορίες εναντίον άλλων αθώων πολιτών οι οποιοι με τη σειρά τους ξανασυλλαμβάνονταν συνεχίζοντας τον κύκλο του τρόμου και του αίματος. Πρόκειται για ένα τρομακτικό καθεστώς που μόνο με του Χίτλερ μπορεί να συγκριθεί, αλλά ο Χίτλερ εξολόθρευε τους «εχθρούς» των Γερμανών, ενώ ο Στάλιν τους συμπολίτες του. Ντροπή σας να υπερασπίζεστε στυγνούς δολοφόνους και το ότι εχετε άγνοια και δέχεστε αμάσητα τα ψέμματα που σας λένε δεν σας απαλλάσει από τις ευθύνες σας. Δεν είναι δυνατό κάποιος να υποστηρίζει ένα φασιστικό καθεστώς σαν του Στάλιν και ταυτόχρονα να αυτοαποκαλείται αριστερός. Αν μη τι άλλο η αριστερά δεν μπορεί να υποστηρίζει φασίστες και δολοφόνους. Είναι σαν να λέει ο Πλεύρης ότι είναι αριστερός.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτο δεν είναι γνωστό πως πέθανε ο Τρότσκι δεύτερο ήταν αρχηγός στον κόκκινο στρατό τότε δεν γίνονταν εγκλήματα και έγιναν μετά; Τρίτο δεν έγινε καμία δολοφονία στην κατοχή παρά μερικοί που πέρασαν από λαϊκό δικαστήριο εκτελέστηκαν επειδή ήταν συνεργάτες των γερμανων κατακτητών.
Τρίτο συγκρίνεις το σ. Στάλιν με το Χίτλερ που μ αυτό τον τρόπο δείχνεις την προέλευσή σου. Δες το Ψαραδέλη που έγινε ρόμπα επαναστάτες της πορδής μαρτυριάρηδες ρουφιάνοι.
Θαρρείτε ότι εσείς είστε οι έξυπνοι που τα παίρνετε από την Αγγλία και έτσι πουλάτε επανάσταση με αντάλλαγμα την καλοπέραση. Ο Στάλιν και η Σ.Ε. δεν ήταν αυτοί που μπήκαν στο Βερολίνο και νίκησαν το φασισμό και απελευθέρωσαν την Ευρώπη. Τώρα εσείς οι Εβραίοι τον πολεμάτε μ αυτό το προβοκατόρικο βλογκ γελιέστε αν νομίζετε πως ατιμωρητί θα βρίζετε νεκρούς αγωνιστές και μετά βγαίνετε στα δικαστήρια και κάνετε και τους ευυπόληπτους πολίτες σφυρίζοντας κλέφτικα.
Ο Παναγιώτης Βήχος, είναι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Πολιτικό Καφενείο και υπήρξε στέλεχος του κόμματος ΕΕΚ-Τροτσκιστές (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) Έχει κατηγορηθεί για διάφορα μέσω ίντερνετ.
Ζητάτε και αρχεία να δείτε να μη πω τι θα δείτε.

Pepper είπε...

Παρότι το ΕΕΚ κηρύττει την αθεία, ο γραμματέας του κόμματος αυτού έχει πλούσιο έργο σε σχέση με την μελέτη της Εβραϊκής θρησκείας.

Σχετικά με το έργο του “Μορφές του Μεσσσιανικού” μπορείτε να διαβάσετε στο Πολιτικό Καφενείο, εδώ:

http://www.politikokafeneio.com/filosofia/anastasi244.htm

Έχει δώσει μάλιστα και μια σημαντική διάλεξη στην στοά ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ, (που σχετίζεται με την Ένωση Σιωνιστών Ελλάδος και το Κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο) με θέμα Αναγνώσεις του Ταλμούδ, που την παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεγάλος αριθμός μελών, νέων υποψηφίων μελών καθώς και φίλων της Μπενέ Μπερίτ , μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος του ΚΙΣ κ. Μ. Κωνσταντίνης, ο πρόεδρος της Ι.Κ.Αθηνών κ. Β. Αλμπάλας, οι κ.κ. Α. Ρεϊτάν και Ι. Βεντούρας, κ.ά.

http://www.atlantis.gr/kis/benei-berit.html

Έχει επίσης συγγραφικό έργο και στην Έκδοση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου “Χρονικά”

http://www.kis.gr/files/chronika-204.pdf

Γράφει ο Σαμπετάι Μάτσας στα “χρονικά” : Ένας επιφανής σχολιαστής της Βίβλου, ταλμουδιστής, καββαλιστής και πολιτικός άνδρας του 15ου αιώνα, ο δον Ισαάκ Αμπραβανέλ, ο πατέρας του Leone Ebreo, στο βιβλίο του Σχολιασμός του Βιβλίου της Γενέσεως σημειώνει ότι «το Δένδρο της Γνώσης υπάρχει λόγω της αναγκαιότητας να καθοδηγηθεί η Πολιτεία».
Η εναρμόνιση των απαιτήσεων της Ζωής με την Γνώση και την αλήθεια προϋποθέτει μια πανανθρώπινη Πολιτεία της Δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

ενώ συμμετείχε μαζί με το ΚΙΣ στην παρουσίαση του βιβλίου ¨εβραίοι ποιητές στον μεσαίωνα”

http://www.atlantis.gr/kis/athinaeidhseis_previous.html

Περισσότερες πληροφορίες για την Ένωση Σιωνιστών Ελλάδος, την Μπενέ Μπερίτ κλπ, μπορείτε να βρείτε εδώ

http://www.kis.gr/index.php/2008-10-31-15-01-15/2009-05-31-09-37-01.html

αλλά και σε μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ, ψάχνοντας την φράση Μπενέ Μπερίτ

http://www.google.gr

Εμείς ψάχνοντας στο google, βρήκαμε διάφορα όπως τα παρακάτω

Δημοσίευμα σε φόρουμ αναφέρει ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο συνιστά “Κράτος Εν κράτει”, καταγράφοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Κανείς όμως δεν έχει βγει μέχρι στιγμής να διαψεύσει αυτές τις καταγγελίες!

http://truth.freeforums.org/topic-t1037.html

Ή όπως αυτό εδώ

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1166&Itemid=29

Υπενθυμίζεται ότι δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο σελίδων που δεν φιλοξενούνται στους σέρβερς μας και αναφέρονται στους παραπάνω συνδέσμους (google, ΚΙΣ, Πολιτικό Καφενείο, Indymedia, Ζωηφόρος, Truth forum κλπ) τους οποίους παραθέσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Παρότι το ΕΕΚ κηρύττει την αθεία, ο γραμματέας του κόμματος αυτού έχει πλούσιο έργο σε σχέση με την μελέτη της Εβραϊκής θρησκείας. Έχει γράψει και σχετικό βιβλίο και έχει και ανάλογη δράση.
ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; "ΤΟΥΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΗ";
======================
Και νομίζετε πως οι Εβραίοι που ήταν στην αντίσταση ότι ήταν τροτσκιστές; Ότι ήθελαν ήταν.

Εσείς, πως συμβιβάζετε το μαρξισμό με το σιωνισμό;